Θοδωρής Τσούτσος

«Φίλοι» Καμπιάσο Vs «φίλοι» Λεάλι

Όταν οι ιστορίες από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι πιο σημαντικές από το ίδιο το παιχνίδι, σημαίνει ότι αυτό δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη «μετάφραση». Γράφει στο sport-fm.gr ο Θοδωρής Τσούτσος.

Είναι διακριτή μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας μέσα από έναν παραμορφωτικό καθρέφτη. Για να το πούμε συμβολικά: Οι "φίλοι" Καμπιάσο να παρουσιάσουν όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη ως σημάδι μιας απίθανης αντίδρασης που ετοιμάζει η ομάδα του Πειραιά στη μετά Μπέντο εποχή, από τώρα δηλαδή μέχρι και το τέλος της φετινής σεζόν. Οι "φίλοι" Λεάλι να παρουσιάσουν μια κατάσταση η οποία παραμένει στάσιμη και πως το τελικό 1-1 θα μπορούσε να είναι 1-3 και 1-4, όπως αυθαίρετα είπε και ο αντίπαλος προπονητής.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Αλήθεια δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλά έγινε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός προσπάθησε να το πάρει με τον ενθουσιασμό της έδρας και μιας τύπου συσπείρωσης μετά την αλλαγή προπονητή. Η Μπεσίκτας μπορεί να το ισοφάρισε από το λάθος του Λεάλι, αλλά στην πραγματικότητα διεκδίκησε τις πιθανότητές της με την ατομική ποιότητα και μετά το 1-1 προσπάθησε για τη νίκη στηριζόμενη σε αυτή.

Πολύ μεγαλύτερη "μετάφραση" δεν χρειάζεται η αναμέτρηση του Καραϊσκάκη. Απλά από αυτήν προέκυψαν κάποιες ιστορίες, όπως πάντα συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ιστορίες που όταν ξεπερνούν τον ίδιο τον αγώνα, σημαίνει ότι μάλλον εκείνος δεν ήταν για να στεκόμαστε σε αυτόν και πάρα πολύ.

Η καλή ιστορία της βραδιάς ήταν ο Καμπιάσο. Το γκολ, η εμφάνιση, το ξέσπασμα περισσότερο εκείνη την ώρα γιατί το έβαλε εκείνος και όχι η ομάδα του. Ο Ολυμπιακός πιθανόν και με τον Μπέντο δεν θα έκανε πολύ λιγότερα πράγματα κόντρα στην Μπεσίκτας από όσα έκανε με τον Βούζα και το νέο τεχνικό τιμ. Απλά μοιάζει χωρίς τον Πορτογάλο στον πάγκο να έκανε περισσότερα, διότι σκόραρε ο Καμπιάσο. Είναι από τις ιστορίες που "σκαρφίζεται" το ποδόσφαιρο για να (απο)δείξει τη δικαιοσύνη του.

Η κακή ιστορία της βραδιάς είναι ο Λεάλι. Κανείς δεν θυμάται ότι με το δεξί χέρι σταμάτησε την πιθανότητα για το 1-2. Ολοι θυμούνται, θυμόμαστε για την ακρίβεια, ότι προκάλεσε το 1-1. Λογικό. Αλλά το λάθος του Ιταλού τερματοφύλακα δεν μπορεί να παρασύρει ολόκληρη τη βραδιά για τον Ολυμπιακό. Πράγματι, είναι πολύ σοβαρό το λάθος του, πράγματι είναι ο ρόλος του τέτοιος που χίλια καλά να κάνει το ένα κακό θα ξεχωρίσει, πράγματι υπάρχουν συνολικά ενστάσεις για την ικανότητά του κυρίως με τα πόδια, αλλά δεν είναι δίκαιο για ένα παιδί 24 ετών να "χαλάει" η διαδρομή του από μία στιγμή. Αλλο κριτική, άλλο προβληματισμός, άλλο αγωνιστικές ανησυχίες στο σύλλογο, που όλα αυτά είναι λογικά και απαιτητά. Αλλο "αποτελείωμα". Αυτό δεν είναι ποδοσφαιρική διαχείριση ενός λάθους, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει και συνέχεια.

Όσο για τη ρεβάνς, το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει προβάδισμα. Η εικόνα του πρώτου αγώνα επίσης δίνει προβάδισμα. Στους Τούρκους. Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο δεν δίνουν αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός προφανώς θα διεκδικήσει τις δικές του πιθανότητες στο δεύτερο παιχνίδι, πιθανότατα θα το κάνει με διαφορετικό τρόπο από ό,τι το έκανε η Μπεσίκτας στο Καραϊσκάκη, σε ένα γήπεδο που πριν από μόλις 2,5 χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης είχε πάρει 1-1...

Αλλά κάπου εδώ πλέον θα πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο Ολυμπιακός πόσο μεγάλη σημασία έχει για εκείνον το Europa League. Βλέποντας πλέον τα αποτελέσματα των αγώνων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αξίζει να διεκδικήσει με πολύ μεγάλη συγκέντρωση τη στιγμή του, κι ας ακολουθεί μετά την ρεβάνς το ντέμρπι με τον Παναθηναϊκό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x